Szegedi Városkép Kft.

Főoldal arrow Kerékpártámasz
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Kerékpártámasz Nyomtatás E-mail
Szeged város több mint egy éve megfogalmazott irányelvek alapján zászlójára tűzte egy élhető, fenntartható közlekedés kialakítását, nagy hangsúlyt helyezve a környezetvédelmi szempontokra, és a kerékpárosok érdekeinek figyelembevételére.
Városunk fontosnak tartja környezetbarát közlekedési módok, a közösségi közlekedés, a gyalogos- és kerékpáros közlekedés lehetőségeinek fejlesztését a városon belül autóval megtett rövid utak csökkentése érdekében.

A kerékpártámaszok szervezett telepítésének ösztönzése, valamint Szeged város egységes arculatának megőrzése érdekében Szeged Megyei Jogú Város megbízta a Szegedi Városkép Kft.-t a kerékpártámaszok közterületre való kitelepíttetésének ügyintézésével, valamint a kitelepített támaszok kezelésével. Ilyen módon elérhető, hogy egy egyszerűsített ügyintézési folyamat előremozdítja a gazdasági szereplők és közintézmények effajta törekvéseit.

Egyszerűsített ügyintézés

A kerékpártámaszok telepítésének ügyintézése úgynevezett „egyablakos”, ügyfélbarát módszer segítségével történik, azaz az igénylőnek csupán annyi a feladata, hogy jelzi igényét a Szegedi Városkép Kft. felé, aki a további engedélyeztetési folyamatot az ügyfél részvétele nélkül lefolytatja.
 A kerékpártámaszok kihelyezésének igényét a honlapról letölthető Kerékpártámasz igénybejelentő lap segítségével jelezhetik felénk. Az engedélyeztetéshez szükséges további fényképes és helyszínrajzos dokumentációt munkatársunk előzetes egyeztetés alapján személyes helyszínbejárás során készíti el.
Az igények elbírálását időszakosan ülésező szakmai bizottság végzi, melynek pozitív döntése alapján a Szegedi Városkép Kft. kivitelezteti a támaszok telepítését.

A kerékpártámaszok szerkezetének és telepítésének költségei, valamint az esetenként jelentkező járulékos költségek (pl.: közlekedési tábla, fényvisszaverő csík, útfelfestés, stb.) az igénylőt terhelik, míg a további költségeket – rongálás esetén helyreállítás, időszakos karbantartás – a Szegedi Városkép Kft vállalja.
Kizárólag Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése által meghatározott kerékpártámaszok telepíthetőek a város közigazgatási határain belül közterületre.
A kerékpártámaszokra opcionálisan reklámtábla is igényelhető, közterületi reklám elhelyezésének feltételeivel és díjszabásával.

Telepíthető kerékpártámaszok:
     
 
További információt kérhet az info [kukac] varoskep.szeged.hu e-mail címen, vagy a (62) 471-397-es telefonszámon.
Utolsó frissités ( 2009. June 08. Monday 07:48 )